Studio M. De ontwerpstudio voor buitenruimtes.

Een tuinontwerp in drie stappen

De aanleg of renovatie van een tuin is een complexe ingreep en vraagt om een behoorlijke investering. Hoeveel dat is hangt af van je wensen en de uitdagingen in jou tuin. Ik hou van transparantie en openheid. Op basis van mijn ervaring en die van mijn partners kan ik al in een vroeg stadium een indicatie geven van de te verwachten investering. Op deze manier kunnen we ons optimaal inzetten in de voorbereiding van jou droomtuin en voorkomen dat de plannen achteraf onrealistisch zijn en in de papierbak belanden.

1. Het inventariseren van de wensen

In deze eerste fase stel ik veel vragen. Zo ontdek ik alles over je manier van leven, over wat je mooi en wat je belangrijk vindt aan een tuin. We bespreken de sfeer, maar ook functionaliteit en onderhoud.

Al deze wensen vertaal ik in een schetsontwerp met een moodboard, hiermee kan ik de kern van de door jou gedroomde sfeer visualiseren. Daarbij geef ik mijn visie over de tuin en hoe we tot een gedroomd eindresultaat kunnen komen. Het eindresultaat moet immers in al zijn facetten en zeker ook qua gevoel bij je passen.

2. De uitwerking van een definitief ontwerp

Bij elk ontwerp zoek ik de verbinding tussen de buitenruimte, de tuin en de binnenruimtes van het huis. Pas als die connectie er is, komt de tuin echt goed tot zijn recht en ontstaat er een natuurlijke balans. Binnen en buiten lopen dan vanzelfsprekend in elkaar over.

Nadat we gezamenlijk naar het schetsontwerp hebben gekeken zal ik een definitief ontwerp maken. Hier worden alle materialen en beplanting uitgewerkt. We kijken naar de daadwerkelijke bestrating, een verlichtingsplan, het niet-groene materiaal en het beplantingsplan voor de tuin. Afhankelijk van de verschillende modules die je hebt gekozen.

3. Ontwerp en uitvoering geïntegreerd

Om de kwaliteit van mijn ontwerpen te waarborgen, werk ik samen met een zorgvuldig geselecteerd hovenier, Hoveniersbedrijf De Bremstee en verschillende leveranciers die kwalitatieve producten leveren. Zij zetten de kwaliteit van het ontwerp onder mijn supervisie om in realiteit en letten daarbij op de kleinste details.

Waar nodig zijn zij al vroeg betrokken om zo het maximale uit de samenwerking en inspanningen te halen. Op die manier bewaak ik de praktische haalbaarheid en het budget in elke fase van het project.

Bovendien ben je verzekerd van vertrouwde en ervaren professionals in jouw tuin. Al in een vroeg stadium in het ontwerptraject kan De Bremstee een offerte uitbrengen, rekening houdend met de budgeteisen.