JOUW DROOMTUIN, MIJN ZORG

Mijn missie: Ik neem al je zorgen uit handen en
creëer jouw droomtuin.

Studio M. De ontwerpstudio voor buitenruimtes.

Hi! 

Ik ben Esther de Jong – den Braven

Veel mensen vragen zich af hoe je tuin ontwerpt met aandacht voor optimaal gebruiksgemak, hoe je slimme oplossingen bedenkt voor een onderhoudsvriendelijke tuin, hoe je harmonie krijgt tussen het gebruik van materialen en groen. En hoe krijg ik mijn tuin jaarrond sfeervol, wintergroen en hou ik wisselende bloeitijden.

Inmiddels heb ik heel wat tuinen ontworpen en het aanleg proces begeleidt dat ik het antwoord heb op deze vragen. Ik kan jou helpen om je droomtuin te realiseren en daarnaast helpen om kostbare fouten te vermijden.

IMG_8373

Belangrijke informatie over je toekomstige tuin...

Als jij je familie, vrienden of kennissen een bepaalde tuinbeleving zou willen aanraden, welke inrichting van de tuin zou dat zijn?

Hoe kan ik optimaal gebruik maken van mijn tuin? Welke tuin past het beste bij mijn huis? Wie zou je aanraden om te vragen om advies?

Juist.

Dat vroeg ik mezelf ook af.

Ruim 5 jaar ben ik bezig geweest met het ontwerpen en aanleggen van mijn eigen tuin, voor een oppervlakte van 700 m2 zoekend naar de beste mogelijkheden. In al die jaren heb ik geleerd op welke manier je tot het beste eindresultaat komt. Ik heb duizenden vragen beantwoord als tuinbezitter en heb zelf de fouten mogen maken die iedereen maakt als je iets voor de eerste keer doet.

Hier zijn wat voorbeelden.

  • Een tuin waar heel veel onderhoud moet gebeuren.
  • Geen harmonie tussen materiaal en groen in de tuin.
  • Alleen in de zomer een mooie tuin, maar winter, lente en herfst valt er niks te beleven.
  • Geen privacy in de tuin.
  • etc. ik kan nog tientallen voorbeelden noemen...

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan en ik heb besloten om mijn eigen bedrijf “Studio M - Tuinontwerp” op te zetten.

Ik ben begonnen met een gerenommeerde opleiding en nu stromen de aanvragen binnen. En dat is niet voor niets…

Stel jezelf de volgende vragen:

Wil je down-to-earth advies van iemand die echt goed naar je kan luisteren? Wil je alles goed en gestroomlijnd geregeld hebben en alles-onder-één-dak (ontwerp en aanleg) zodat de “zorgen” over de tuin geheel uit handen genomen worden?

Samen met mijn partners help ik je persoonlijk naar het mooiste eindresultaat.

Vragen? Je kunt me altijd bellen: 06-14149944

PS: Ja, ik ben serieus over mijn service. Neem de proef op de som en vraag een vrijblijvend gesprek aan. Ik zorg ervoor dat we binnen één werkdag (vaak een paar uur) een passende afspraak kunnen maken waarna ik een passende offerte kan toesturen waar je écht wat mee kan. Daarnaast zorg ik nog voor extra tips in je mailbox die je ook mee kunt nemen mocht je niet met mij je droomtuin willen realiseren.

Mijn slogan? “Net iets meer!”

Een tuinontwerp in drie stappen

De aanleg of renovatie van een tuin is een complexe ingreep en vraagt om een behoorlijke investering. Hoeveel dat is hangt af van je wensen en de uitdagingen in jouw tuin. Ik hou van transparantie en openheid. Op basis van mijn ervaring en die van mijn partners kan ik al in een vroeg stadium een indicatie geven van de te verwachten investering. Op deze manier kunnen we ons optimaal inzetten in de voorbereiding van jouw droomtuin en voorkomen dat de plannen achteraf onrealistisch zijn en in de papierbak belanden.

1. Het inventariseren van de wensen

In deze eerste fase stel ik veel vragen. Zo ontdek ik alles over je manier van leven, over wat je mooi en wat je belangrijk vindt aan een tuin. We bespreken de sfeer, maar ook functionaliteit en onderhoud.

Al deze wensen vertaal ik in een schetsontwerp met een moodboard, hiermee kan ik de kern van de door jou gedroomde sfeer visualiseren. Daarbij geef ik mijn visie over de tuin en hoe we tot een gedroomd eindresultaat kunnen komen. Het eindresultaat moet immers in al zijn facetten en zeker ook qua gevoel bij je passen.

2. De uitwerking van een definitief ontwerp

Bij elk ontwerp zoek ik de verbinding tussen de buitenruimte, de tuin en de binnenruimtes van het huis. Pas als die connectie er is, komt de tuin echt goed tot zijn recht en ontstaat er een natuurlijke balans. Binnen en buiten lopen dan vanzelfsprekend in elkaar over.

Nadat we gezamenlijk naar het schetsontwerp hebben gekeken zal ik een definitief ontwerp maken. Hier worden alle materialen en beplanting uitgewerkt. We kijken naar de daadwerkelijke bestrating, een verlichtingsplan, het niet-groene materiaal en het beplantingsplan voor de tuin. Afhankelijk van de verschillende modules die je hebt gekozen.

3. Ontwerp en uitvoering geïntegreerd

Om de kwaliteit van mijn ontwerpen te waarborgen, werk ik samen met een zorgvuldig geselecteerde hoveniers in jouw regio en verschillende leveranciers die kwalitatieve producten leveren. Zij zetten de kwaliteit van het ontwerp onder mijn supervisie om in realiteit en letten daarbij op de kleinste details.

Waar nodig zijn zij al vroeg betrokken om zo het maximale uit de samenwerking en inspanningen te halen. Op die manier bewaak ik de praktische haalbaarheid en het budget in elke fase van het project.

Bovendien ben je verzekerd van vertrouwde en ervaren professionals in jouw tuin. Al in een vroeg stadium in het ontwerptraject kan de gewenste hovenier een offerte uitbrengen, rekening houdend met de budgeteisen.

De mogelijkheden

Er zijn verschillende mogelijkheden hoe ik het ontwerp aanlever. De vorm die jij kiest, is degene die bij jou idee'en past om tot jouw droomtuin te komen. Ik werk met verschillende modules voor het ontwerp, waar je uit kunt kiezen. Na het goedgekeurde ontwerp zijn er verschillende keuzes die je kunt maken in de manier van aanleg. Je kunt de tuin zelf aanleggen in de tijd die je daar zelf voor kan en wilt nemen. Uiteraard kan ik de begeleiding doen van de aanleg door de samenwerking met zorgvuldig geselecteerde hovenier en leveranciers, of je zoekt zelf een hovenier die je de aanleg van de tuin toe vertrouwt.

Overige modules 

Naast de basismodules die je kunt kiezen om een compleet ontwerp te hebben voor je droomtuin.
Zijn onderstaande modules nog extra bij te boeken.

BLIJE KLANTEN

⭐⭐⭐⭐⭐

"Ben je op zoek naar iemand die creatief is, meedenkt, veel plantenkennis heeft en je tuin van A-Z in kan richten, dan moet je zeker bij Esther zijn. Daarnaast is ze ook gewoon heel fijn om mee samen te werken."

AAFKE LANGERAK
Doorn

"Esther had goed door welke kant wij op wilden met de renovatie van onze tuin. Ze hielp zelf mee met het uitzetten van de planten en gaf duidelijke instructies waar wat moest komen. Een half jaar na het planten kwam ze kijken of alles nog steeds naar wens was. Esther is ons goed bevallen en we bevelen haar van harte aan."

GERRIE VLIETSTRA
Maarn

Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? Stuur me een berichtje.
Ik hoop van je te horen!

(+31) 06 1414 9944 | esther@studiomonline.nl

Please enter your name.
Please enter a message.